GeriPilav Tarifleri Narlı ve kestaneli pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Narlı ve kestaneli pilav tarifi

Narlı ve kestaneli pilav tarifi

Nar ve kestanenin pilava kattığı bu değişik lezzete bayılacaksınız...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 600 gram pirinç
  • 100 gram tereyağı
  • 1 litre tavuk suyu
  • 200 gram nar
  • 250 gram haşlanmış kestane
  • 150 gram kuş üzümü
  • 50 gram dolmalık fıstık
  • 2 adet küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 80 mililitre zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın

Narlı ve kestaneli pilav tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye koyup dolmalık fıstıkları kavurun. Soğanları da ilave edip biraz daha kavurduktan sonra pirinçleri bu aşamada ilave ederek 10 dakika daha kavurun. Tavuk suyunu ve baharatları da ilave ettikten sonra 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan indirmeye yakın kestaneleri ve kuş üzümlerini ilave ederek kapağı kapalı şekilde dinlenmeye bırakın. Üzerine narları ilave edip servis yapın.