ORTA ZORLUKTA

Muzlu ve kuruyemişli kek

Muzlu ve kuruyemişli kek

Muz ve kuruyemiş bu keke harika bir tat veriyor.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 120 gram tereyağı
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 adet muz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 7 adet kuru kayısı
  • 4 adet kuru incir
  • 1 çay bardağı iri kıyım doğranmış fındık
  • 1 çay bardağı iri kıyım doğranmış ceviz
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • Antep fıstığı
Üzeri için:
  • Pudra şekeri

Hazırlanışı

Karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri ekleyin ve köpürene kadar çırpın. Rendelenmiş muzu ilave edip çırpmaya devam edin. Oda sıcaklığındaki yağı parçalara ayırarak ekleyin ve güzelce çırpın. Tarçını ekleyin. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Kuru kayısı ve kuru inciri minik minik doğrayın ve diğer yemişlerle birlikte hamurun dibine çökmemesi için hafif unlayarak kek harcına ilave edin, tahta bir kaşıkla karıştırın.

Yağlanmış dikdörtgen dar bir kalıba kek harcını dökün. Ilık keki 180 derecede pişirin, ilk 20 dakika fırın kapağını açmayın.

Fırından çıkıp soğuduktan sonra kalıbından çıkarın. Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.



pratik tarifler kek tarifleri muzlu kek tarifi muzlu ve kuruyemişli kek tarifi kuruyemişli kek tarifi

Lezizz Öneriler