GeriTatlı Tarifleri Muzlu magnolia tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Muzlu magnolia tarifi

Muzlu magnolia tarifi

Yapılışının kolaylığı ve lezzetiyle son dönemlerin en favori tatlılarından biri haline gelen magnolia'yı çok çeşitli meyvelerle yapıp lezzetlendirmek mümkün. Biz bu kez muzlusunu yapmayı denedik ve sonuçtan çok memnun kaldık. Siz de kısa sürede hazırlayıp afiyetle yiyebileceğiniz lezzetli bir tatlı arayışındaysanız muzlu magnolia'ya bir şans verin.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • Büyüklüğüne göre 1-2 adet muz
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 fincan mısır nişastası
  • 200 mililitre krema
  • 2 yumurtanın sarısı

Muzlu magnolia tarifi Nasıl yapılır?

Krema ve muz dışındaki malzemeleri derin bir tencerede iyice çırparak pişirin. Muhallebi kıvamı alınca soğuması için bir kenara alın. Soğuyan muhallebinizin içine kremayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin.

Yulaflı bisküvileri un haline gelene kadar robotta çekin. Bu undan 2 kaşık alıp kupun ya da servis kasesinin dibine yerleştirin. Etrafına dilimlediğiniz muzları yerleştirin. Kremasından bir kepçe kadar koyup üzerine tekrar 2 kaşık bisküvi serpin. Kremadan 1 kaşık daha koyun. En üstünü muz dilimleriyle süsleyin ve servis yapın.