GeriMutfak Tüyoları Temmuz ayında yapmanız gereken kış hazırlıkları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Temmuz ayında yapmanız gereken kış hazırlıkları

Temmuz ayında yapmanız gereken kış hazırlıkları

Yazın kadınlar için en önemli konuların başında kışa hazırlık konusu geliyor. İşte bu ay yapmanız gereken kış hazırlıklarından bazıları...

Temmuz ayında çeşitlenen sebze ve meyveler sayesinde kış hazırlıkları da başlıyor. İşte soğuk kış günlerine temmuz ayında yapmanız gereken kış hazırlıkları...

1) Menemen malzemesi: Mevsiminde çıkan domatesler ile yapılan menemenin tadı bir başka oluyor. Tencerenin içerisinde suyu kaynatın. Domatesleri kaynar suyun içerisinde 5-10 dakika bekletin. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp küp kesin. Kesilen domatesleri iyice kaynatıp, kavanozlara koyun. Kavanozların ağzı kesinlikle hava almamalı.

Temmuz ayında yapmanız gereken kış hazırlıkları

2) Taze Fasulye: Taze fasulyeleri kışın da aynı lezzetle yemek istemez misiniz? Fasulyeleri büyüklüğüne göre 3-4 parçaya bölün. 2-3 dakika kaynar suda haşlayın. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup buzluğunuza yerleştirin.

3) Turşu: Sofralarımızın vazgeçilmezi turşu için yaz aylarında oldukça bol malzeme bulabilirsiniz. İstediğiniz malzemeleri bir araya toplayın. Turşu kuracağınız kabın içine malzemelerle birlikte yarıya kadar su, sirke, sarımsak ekleyin. Ağzını sıkıca kapatın.

Temmuz ayında yapmanız gereken kış hazırlıkları

4) Salça: Domates fiyatları temmuz ayında oldukça uygun oluyor. Bu fırsatı değerlendirip kendi salçanızı yapabilirsiniz. Domatesleri büyük dilimler halinde bölün. Tuzlayıp büyük kaplara bastırın. 3-4 gün sonra kevgirden geçirin. Güneşte kurutun. Salçanız hazır...

5) Tarhana: Anadolu mutfağının vazgeçilmezi tarhana her yörede farklı yapılır ancak temel malzemeler aynıdır. Domatesleri ve kırmızı kapya biberleri haşlayın. İçine beyaz soğan, yoğurt, biber salçası, yaş maya, un ekleyin. 3-4 gün boyunca arada bir yoğurun. Sonrasında güneşte kurutun, kevgirden geçirin.

Temmuz ayında yapmanız gereken kış hazırlıkları

6) Meyve: Sevdiğiniz meyveleri, porsiyonlar halinde buzdolabı poşetlerine koyup, buzluğa yerleştirin. Kışın bu meyvelerden dondurma yapabilir veya tatlılarınızda kullanabilirsiniz.

7) Süt mısır: İşlenmiş mısır almak yerine, kendi mısırınızı kendiniz yapabilirsiniz. Mısırları haşlayıp tanelerine ayırın ve buzluğa kaldırın. Kışın salatalarınıza atabilir veya bardak mısır yapmak için kullanabilirsiniz.

Temmuz ayında yapmanız gereken kış hazırlıkları

8) Reçel ve marmelat: Sevdiğiniz tüm meyvelerden reçel ve marmelat yapabilirsiniz. Meyveleri şekerle birlikte kaynatın. Reçeliniz hazır.

9) Köz patlıcan ve biber: Temmuz ayında lezzetlenen bu sebzelerin tadına doyum olmaz. Ocakta bile közleyebileceğiniz sebzeleri kavanozların içerisinde sarımsak ve biraz sirke ile turşu haline getirebilirsiniz.

YOĞURDUNUZU DA ENDE YAPMAYA NE DERSİNİZ?

False