GeriTatlı Tarifleri Mustafa Kemalpaşa tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mustafa Kemalpaşa tatlısı tarifi

Mustafa Kemalpaşa tatlısı tarifi

Şerbetli tatlı sevenler için harika bir tarifimiz var! Bursa'nın yöresel mutfağından Mustafa Kemalpaşa tatlısı... Tabii, dondurma ya da kaymak eşliğinde servis edilirse tadından yenmez. Adını Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinden alan bu harika tatlıyı tuzsuz beyaz peynir ile evde de hazırlayabilirsiniz. İşte Mustafa Kemalpaşa tatlısının malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Tuzsuz taze koyun peyniri
  • Un
  • İrmik
  • Yumurta
  • Kabartma tozu
  • 1 litre su
  • 500 gram şeker (isteğe göre 1 kilogram şeker)

Mustafa Kemalpaşa tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Peyniri parçalayarak ezin ve içine yumurtaları kırarak yoğurmaya başlayın.

Daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek hamur kıvamına getirin.

Hazırlanan hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tepsiye dizin.

Fırına verip 200 - 250 derece ısıda pişirin.

Diğer taraftan da bir şu ve şekeri kaynatın.

Şerbetiniz kaynayınca pişen tatlıları içine atın.

Suyunu çekene kadar kaynatın.

Kaymak, tahin, pekmez veya dondurma ile servis edin.

Afiyet olsun...