GeriSebze Yemeği Tarifleri Musakka tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Musakka tarifi

Musakka tarifi

Bu kez adı tanıdık ama yapılışı ve lezzeti bizdeki musakka tarifinden oldukça farklı bir yemeğimiz var. Yunan musakkası sadece patlıcanla yapılmıyor, içine patates de ekleniyor. Bir de beşamel sos ve kaşarla süslenip fırına veriliyor. Beğeneceğinizi garanti edebiliriz. Afiyet olsun!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 500 gram kıyma
  • 5 çorba kaşığı galeta unu
  • 5 çorba kaşığı eski kaşar rendesi
  • 1 paket beşamel sos
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Musakka tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcan ve patatesleri parmak kalınlığında dilimleyin ve kızartın. Ayrı bir tavada soğan, sarımsak kıyma, rende domatesi bir harç haline gelene kadar pişirin. Piştikten sonra içine biraz rende eski kaşar ile 2-3 çorba kaşığı galeta unu ekleyerek kıvam alana dek karıştırın.

Ayrı bir tencerede de beşamel sos hazırlayın.

Bir fırın kabına bir kat patatesleri dizin. Üzerine rende eski kaşar ve ekmek kırıntısı serptikten sonra kıymalı karışımı üzerine dökün. Bir kat da patlıcanları yerleştirdikten sonra beşamel sosu ekleyin.

En üste peynir rendesinin kalanını da serperek 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.