GeriÇorba Tarifleri Muradiye çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Muradiye çorbası tarifi

Muradiye çorbası tarifi

Muradiye çorbası adını Osmanlı sultanı İkinci Murad’dan alan, hem sebzeli hem tavuklu hem de terbiyeli bir çorba. Yani özellikle soğuk kış günlerinde imdadınıza yetişecek nitelikte. Peki Bursa mutfağına ait olan Muradiye çorbası nasıl yapılır? Sizin için hem malzemelerini hem de yapılışını aşağıda adım adım anlattık. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım tavuk göğüs
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Muradiye çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın ve tencerede hafifçe soteleyerek mühürleyin.

Kabak ve havuçları da küp küp doğrayın ve tereyağıyla birlikte tavuklara ilave edin.

Birkaç dakika daha soteledikten sonra üzerine suyunu ekleyin.

Çorba pişmeye devam ederken un ve yoğurdu ayrı bir kasede iyice çırpın.

Çorbanın suyundan alıp ılıştırdıktan sonra tencereye ilave edin.

2 yemek kaşığı arpa şehriyeyi de çorbanıza ekleyin.

Şehriyeler de pişip kabarınca çorbanızı ocaktan alıp tuz ve biberle tatlandırın.

Soğutmadan servis yapın, afiyet olsun…