GeriÇorba Tarifleri Muradiye çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Muradiye çorbası tarifi

Muradiye çorbası tarifi

Bursa mutfağının meşhur yemeklerinden Muradiye çorbasının tarifini mi aramıştınız? Sebzeler, yoğurt ve şehriyeyle lezzet kazanan Muradiye çorbasının yapılışı çok kolay. Kısa sürede yapıp sofralarınızı şenlendirebileceğiniz Muradiye çorbasına herkes bayılacak.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım tavuk göğsü
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Muradiye çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk göğsünü fındık büyüklüğünde kesip bir tencerede biraz çevirin.

İçine kabak, havuç ve tereyağı koyup, biraz daha pişireceğiz.

Diğer tarafta derin bir kasede yoğurt ve unu karıştırıp, çorbaya yavaş yavaş ekleyin.

2 kaşık arpa şehriye ilave edin.

Şehriye de piştikten sonra içine tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

Çorba servise hazır!