ORTA ZORLUKTA 06 Ağustos 2018

Muradiye çorbası tarifi

Muradiye çorbası tarifi

Yöresel lezzetlerimizden olan klasik ve pratik bu yemeğin tarifi sizlerle.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • Yarım tavuk göğsü
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Tavuk göğsünü fındık büyüklüğünde kesip bir tencerede biraz çevirin. İçine kabak, havuç ve tereyağı koyup, biraz daha pişireceğiz.

Diğer tarafta derin bir kasede yoğurt ve unu karıştırıp, çorbaya yavaş yavaş ekleyin. İki kaşık arpa şehriye ilave edin. Şehriye de piştikten sonra içine tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Çorba servise hazır!



pratik tarifler kolay yemekler

Size Önerilerimiz