GeriSebze Yemeği Tarifleri Mücver tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mücver tarifi

Mücver tarifi

Mücver sebzeyle yapılabilecek en pratik ve lezzetli yemeklerin başında geliyor. Havuç, balkabağı, hatta brokoliyle bile yapılabilecek mücveri biz bugün klasik tarife sadık kalarak kabak ve patatesle yaptık. Yoğurtla yemenizi tavsiye ettiğimiz mücverin malzemeleri ve yapılışı hemen aşağıda...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet küçük soğan (isteğe bağlı)
  • 2 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 1 adet yumurta
  • Yarım demetten biraz az dereotu
  • 4-5 yemek kaşığı mısır unu veya sade un
  • Karabiber

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Kırmızı biber

Mücver tarifi Nasıl yapılır?

Soğan, kabak ve patatesi rendeleyin. Yumurta, ince kıyılmış dereotu, tuz, karabiber, kırmızı biber ve unu karıştırın. İçine rendelediğiniz sebzeleri ekleyin ve homojen bir karşım elde edin.

Hazırladığınız karışımdan sıvı yağa batırılmış kaşık yardımıyla alarak iyice kızdırılmış sıvı yağa bırakıp kızartın. Harç bitene kadar bu işleme devam edin.

Pişen mücverleri kağıt havluya alıp fazla yağından arındırın. Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.