GeriMutfak Tüyoları Milföy nedir, nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Milföy nedir, nasıl yapılır?

Milföy nedir, nasıl yapılır?

Hem tatlı hem de tuzlu tariflerde kullanılabilen milföy, çoğu zaman kurtarıcımız oluyor. Dondurulmuş olarak satılan milföy hamurları kolay şekil alması nedeniyle de tercih ediliyor. Peki, milföy nedir, nasıl yapılır?

Milföy, hamur, tereyağı veya diğer katı yağlardan (beurrage) oluşan lamine hamurdan yapılmış hafif bir hamur işidir. Tereyağ kat kat hamurun içine konur, pişirme işleminden önce tekrar tekrar katlanıp yuvarlanan bir kat yapar.

Yağ eritme tarafından bırakılan tabakalar arasında oluşan boşluklar, fırınlama işlemi sırasında buhara dönüşen su tarafından itilir (mayalanır).

Milföy yapma süreci genellikle zahmetli ve zaman açısından yoğun olduğundan, daha hızlı tarifler oldukça yaygındır. "Blitz", "kaba puf" veya "blitz böreği" olarak bilinir. Bu tariflerin birçoğu, tereyağını katlama işlemine katmaktan ziyade dekompe içine birleştirir ve böylece katlanmış bir kısa kabuğa benzerdir.

MİLFÖY HAMURUYLA YAPABİLECEĞİNİZ ÇITIR ÇITIR ENFES BİR BÖREK TARİFİ

False