KOLAY

Midye tava tarifi

Midye tava tarifi

Evde midye tava keyfi yaşamak sandığınız kadar zor değil!

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 36 adet iç midye
  • 1 bardak un
  • 1 bardak kızartma yağı
  • 1 adet limon
  • 2 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 küçük bira
  • Tuz

Hazırlanışı

Temizlenmiş midyeleri alın. Yumurtaları kırıp aklarını ayırın ve bir kaba alın. Bir tencereye unu koyup ortasına çukur açın ve 1 bardak bira, margarin ve 2 adet yumurta sarısı koyarak karıştırın. Sonra kenara ayırdığınız yumurta aklarına bir tutam tuz serpin ve telle köpürene kadar karıştırın. Bunu biralı hamura ilave edip tekrar karıştırın. Diğer taraftan bir tavada 1 bardak sıvı yağı iyice kızdırın ve midyeleri teker teker önce bir tabak içindeki una hafifçe bulayıp, sonra biralı hamura batırarak kızgın yağın içine atın. Midyeler kabarıp her iki tarafları da kızarınca delikli bir kepçe ile yağını iyice süzerek servis tabağına alın ve üzeri sıcakken tuzlayıp tarator sosu ile servis yapın.



yemek tarifleri deniz ürünleri lezzet

Lezizz Öneriler