GeriTatlı Tarifleri Meyveli parfe tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Meyveli parfe tarifi

Meyveli parfe tarifi

Hem sütlü hem de meyveli tatlıları sevenleri mutlu edebilecek bir lezzet meyveli parfe. Krema, pötibör bisküvi ve meyvelerle yapılan bu tatlı oldukça pratik. Kısa sürede yapıp afiyetle tüketebileceğiniz parfenin görüntüsü de o kadar şık ki misafir davetlerinizin de gözdelerinden biri olacak… Bu tatlının bir benzerinin de İtalyan mutfağında yer alan semifreddo olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 mililitre krema
  • 200 gram labne
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 20 adet pötibör bisküvi
  • 20 adet çilek
  • 30 adet ahududu

Meyveli parfe tarifi Nasıl yapılır?

Pötibör bisküvileri un haline gelmeyecek şekilde parçalayın.

Çilekleri yıkayıp dilimleyin, ahududuları da yıkayıp ortadan ikiye ayırın.

Krema, pudra şekeri ve labneyi koyu bir kıvam alana kadar iyice çırpın.

Bisküvi parçalarını, çilekleri ve ahududuları içine ekleyip spatulayla alttan üste söndürmeden karıştırın.

Baton kek kalıbının tabanına kenarları sarkacak şekilde streç film serin.

Parfe karışımını kalıba döküp streç filmle üzerini kapatın.

3-4 saat buzlukta dondurduğunuz parfeyi servis etmeden önce birkaç dakika dışarıda bekletip yumuşatın.

Streçi üzerinden alıp dilimleyerek servis edin. Arzu ederseniz üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpebilir ya da çikolata sosu gezdirebilirsiniz.