ORTA ZORLUKTA

Meneviş yoğurtlaması tarifi

Meneviş yoğurtlaması tarifi

Yemeklerin yanında harika gidecek bir tarifimiz var. Denizli mutfağın ait meneviş yoğurtlaması farklı bir meze arayanlar için güzel bir seçenek olabilir. Adını çitlembik ağacının taze filizlerinden alan bu tarif yapımı kolay ve içinde birçok sebzenin olmasıyla da vitamin kaynağı. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 250 gram kurutulmuş meneviş
  • 250 gram taze asma yaprağı
  • Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet pırasa
  • 1 bağ dereotu
  • Tereyağı
  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Pul biber
  • Tuz

Hazırlanışı

Meneviş ve asma yaprağını ayrı ayrı haşlayıp sularını süzün ve doğrayın.

Pırasa ve dereotunu ince ince doğrayın, tereyağında kavurun.

Üzerine bulgur ekleyip, kavurmaya devam edin.

Daha sonra doğradığınız meneviş ve asma yaprağını da eklenip biraz daha kavurun.

Kavrulan malzemenin üzerine 3 su bardağı su ilave edin ve kısık ateşte pişirin.

Piştikten sonra soğumasını bekleyin ve servis tabağına alın. 

Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp üzerine dökün.

Ayrı bir tavada tereyağını eritip, içine pul biber koyun ve servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine gezdirin.

Servis yaparken sıvı yağda, kurutulmuş biber kızartarak üzerini süsleyin.

Soğuk olarak servis yapılır.

Buğday Aşı Çorbası | Mucize Lezzetler
Fotoğraf: iStock

meneviş yoğurtlaması tarifi denizli yemekleri meneviş tarifleri yöresel tarifler