GeriMutfak Tüyoları Menemen nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Menemen nasıl yapılır?

Menemen nasıl yapılır?

Menemen deyip geçmeyin, herkes güzel menemen yapabileceğini iddia etse de, yalnızca çok ince püf noktalarıyla tadı kat kat güzelleşen bir lezzet menemen. Peki menemen nasıl yapılır? Menemen yapmanın püf noktaları nelerdir? Lezzetli bir menemen yapmak için hangi adımları uygulamak gereklidir? Bu soruların bütün cevapları ve menemen tarifimiz hemen aşağıda…

Öncelikle 2-4 kişiye yetecek kadar menemen yapmak için ihtiyacınız olan malzemeleri hazırlayın.

6 adet yumurta
5 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet domates
3 adet yeşil biber
1 diş sarımsak
2 çay kaşığı un
Karabiber
Tuz

Malzemeleriniz hazırsa tarifimizi uygulamaya başlayın.

Öncelikle domatesleri ve yeşil biberleri güzelce yıkayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkarın.

Sıvı yağı, yumurta sahanının içine alın. Üzerine biberlerini ekleyin ve orta ateşte 2-3 dakika kadar kavurun. Bu aşamada biberleri yakmamaya çok dikkat edin. Aksi takdirde menemeninizin lezzeti dilediğiniz gibi olmayacaktır.

Tamamen damak zevkinize göre, sıvı yağı kullanmak yerine tereyağı da kullanabilirsiniz.

Doğradığınız domatesleri ve 1 diş sarımsağı yeşil biberin yanına ekleyin. Domatesler yumuşarken 2 çay kaşığı unu ilave edin. 9-10 dakika, domatesler yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberini eklemeyi unutmayın.

Yumurtaları başka bir kabın içine kırın. Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını güzelce karıştırın. Yumurtaları pişen sebzelerin üzerine dökün.

Sahanın üzerini kapakla kapatıp, 10 dakika boyunca kontrol ederek pişirin. İstediğiniz kıvama gelince ocaktan alın. Menemeniniz hazır, dilediğiniz baharatlarla çeşitlendirip servis edebilirsiniz. 

False