ORTA ZORLUKTA

Melki yemeği tarifi

Melki yemeği tarifi

Mantar sevenlere özel harika bir tarifimiz var. Yaban mantarına Çanakkale'de melki dendiği için yemeğin adı da melki yemeği olmuş. Herkesin evinde olabilecek malzemelerle yapılan melki yemeği gayet basit ve doyurucu. Akşam yemeğinde zahmetsiz bir şeyler isteyenler için ideal bir lezzet.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

2 kilo melki (mantar)

4 adet soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı zeytinyağı

5 su bardağı su

Hazırlanışı

Melkileri 5-6 kez yıkayıp, bıçakla kazıdıktan sonra doğrayın. (Yıkamak istemeyenler ıslak bir bezle silebilir ya da dış kabuğunu soyabilir.)

İnce kıyılmış soğanı, zeytinyağında pembeleştirdikten sonra salça, melki, tuz ve suyu ilave edip 30 dakika pişirin.

Dibini tutmaması amacıyla, suyu azaldığında yeniden su ekleyin. 

Damak zevkinize göre karabiberle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Lor Peynirli Mantar Dolması | Mucize Lezzetler
Fotoğraf: iStock

melki yemeği tarifi çanakkale yemekleri yöresel tarifler mantar yemekleri