GeriHamur İşi Tarifleri Mayasız pişi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mayasız pişi tarifi

Mayasız pişi tarifi

Pişi özellikle kahvaltılarda ve çay saatlerinde zevkle tüketilen bir hamur işi. Ancak mayalı hamurla yapılan pişiyi hazırlamak ve mayalanmasını beklemek biraz sabır gerektirebiliyor. Böyle durumlar için kullanabileceğiniz kolay ve mayasız bir pişi tarifimiz var. İnanmayacaksınız ama 10 dakikada hazır oluyor. Mutlaka denemelisiniz!

  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Mayasız pişi tarifi Nasıl yapılır?

Yoğurt, yumurta ve suyu çırpma teliyle çırpın.

Un, kabartma tozu ve tuzu da yavaş yavaş ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edin.

Hamurdan iki beze elde edin.

Bezeleri merdane yardımıyla orta kalınlıkta açın.

Bir kalıp ya da çay bardağı yardımıyla hamurdan yuvarlaklar kesin.

Yapışmaz tavanızı iyice yağlayın.

Yağ kızınca hamurlarınızı tavaya alıp altını üstünü iyice kızartın.

Kağıt havlu serilmiş bir tepside bir süre bekleterek fazla yağlarının çekilmesini sağlayın.

Bal ya da reçel ve peynirle servis edin.