GeriTatlı Tarifleri Matcha çaylı, çikolatalı muz dondurma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Matcha çaylı, çikolatalı muz dondurma tarifi

Matcha çaylı, çikolatalı muz dondurma tarifi

Son dönemin en popüler süper gıdalarından biri hiç şüphesiz matcha çayı. "Japonların uzun yaşan sırrı" olarak bilinen bu kanser, kolesterol ve yaşlanma karşıtı çayı dondurmada da kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Üstelik hem şekersiz hem de laktozsuz...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 dilimlenmiş ve dondurulmuş muz
  • 1 çay kaşığı elenmiş toz matcha
  • 3 çay kaşığı Hindistan cevizi sütü veya seçeceğiniz diğer sıvı bir tatlandırıcı
  • 2 buçuk çorba kaşığı parça çikolata

Matcha çaylı, çikolatalı muz dondurma tarifi Nasıl yapılır?

Matcha tozunu ve Hindistan cevizi sütünü pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpın. Bu malzemeyi dondurulmuş muzlarla birlikte brendera alın ve iyice karıştırın. İsterseniz içine biraz daha tatlandırıcı ekleyin ve iyice homojen bir yapı elde edene kadar karıştırın. Karışımı başka bir kaba alın ve çikolata parçalarını içine atın. Dilerseniz hemen dilerseniz dondurucuda bir süre beklettikten sonra servis edin.