GeriÇorba Tarifleri Maraş tarhanası çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Maraş tarhanası çorbası tarifi

Maraş tarhanası çorbası tarifi

Hazır çorbaların atası tarhana, ülkemizde farklı yörelerde farklı şekillerde yapılabiliyor. Bunlardan bir tanesi de Maraş tarhanası. Kağıt inceliğinde tabakalar halinde kurutulan Maraş tarhanasının çorbası çok lezzetli oluyor. Peki Maraş tarhana çorbası nasıl yapılır? İşte nefis tarifimiz…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuru Maraş tarhanası
  • 4-5 diş sarımsak
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Maraş kırmızı pul biberi
  • Kuru nane
  • 1-2 adet şalgam

Maraş tarhanası çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Tarhanayı en az 2 saat önceden ıslatın.

Şalgamları haşlayıp küp küp doğrayın.

Çorbanızın çok ekşi olmaması için ıslatma suyunun bir kısmını dökün ve döktüğünüz kadar suyla eksiği tamamlayın.

Çorbanızı karıştırarak pişirin.

Sarımsakları ezin.

Sıvı yağı tavada kızdırıp sarımsak, pul biber ve kuru naneyi yağda çevirin.

Biberli yağı şalgamla beraber çorbaya ekleyip sıcak servis edin. Afiyet olsun…