GeriTatlı Tarifleri Maraş dondurması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Maraş dondurması tarifi

Maraş dondurması tarifi

Maraş dondurması Türkiye’nin en tanınmış lezzetlerinden. Kıvamıyla tadıyla bir yiyenin bir daha vazgeçemediği Maraş dondurmasının uzmanı çok sayıda mekan var. Ancak siz isterseniz bu dondurmayı evde de yapabilirsiniz. Biraz zahmetli olsa da lezzetiyle her şeyi unutturan Maraş dondurmasının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 5 su bardağı keçi sütü
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı saf salep

Hazırlanışı

Salebi küçük bir kase içinde suyla eritin.

Keçi sütünü 90 dereceye kadar ısıtın.

Önce salebi sonra da şekeri eklediğiniz sütü sakız haline gelene kadar 6 ila 8 saat karıştırın.

Bir kaba aktarıp dinlendirdiğiniz ve soğuttuğunuz dondurmayı dövülmüş Antep fıstığıyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Bu ipuçlarıyla bir daha dışarıdan dondurma almayacaksınız