ORTA ZORLUKTA

Mantı makarna tarifi

Mantı makarna tarifi

Mantı açamıyor ya da zorlanıyorsanız bu pratik tarif tam size göre!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 paket mantı makarna
  • 250 gram kıyma
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 baş soğan
  • 5 su bardağı su
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Hazırlanışı

Soğanı rendeleyin. Kıymaya soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Mantı makarnalarının içlerini kıymalı harç ile doldurun.

Tencereye beş su bardağı suyu koyun, içine tuz ilave edip kaynatın. Hazırladığınız mantı makarnaları kaynamakta olan suya atıp 15 dakika haşlayın. Suyunu süzüp geniş bir servis tabağına alın.

Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Sıvı yağı tavada kızdırıp içine pul biber ekleyerek kavurun. Mantı makarnanın üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış pul biber gezdirin. Sıcak olarak servise sunun.



pratik yemek tarifleri makarna tarifleri

Lezizz Öneriler