GeriTavuk Yemeği Tarifleri Mantarlı ve soyalı tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantarlı ve soyalı tavuk tarifi

Mantarlı ve soyalı tavuk tarifi

Soya ve mantarın lezzet kattığı bu tavuk yemeğini çok seveceksiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet tavuk göğüs eti
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı mantar
  • 4 adet patates
  • 4 yemek kaşığı hazır çiğ krema
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım paket tavuk bulyon
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Mantarlı ve soyalı tavuk tarifi Nasıl yapılır?

Patatesi soyup, yuvarlaklar şeklinde kesin. Daha sonra enlemesine kibrit çöpü inceliğinde kesip kızgın yağda kızartın.

Tavuk butlarını uzunlamasına incecik şeritler halinde doğrayın. Sıvı yağ ile birlikte tavaya koyun ve 5 dakika sallayarak soteleyin. Kabak ve havucu yine uzunlamasına incecik şeritler halinde doğrayın. Mantarları ince ince kıyın. Bütün sebzeleri tavaya koyup, karıştırarak kavurun.

2 diş dövülmüş sarımsak, soya sosu ve yarım paket tavuk bulyonu ekleyip pişirin. Kibrit çöpü şeklindeki kızarmış patatesle birlikte servis yapın.