ORTA ZORLUKTA

Mantarlı tepsi böreği tarifi

Mantarlı tepsi böreği tarifi

Protein ve demir açısından zengin olan mantar, bu börek tarifini oldukça lezzetlendirecek.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 4 adet kuru soğan
  • 5 adet yufka
  • 750 gram mantar

Hazırlanışı

Soğanı yemeklik doğrayın, sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarları ince kıyıp soğana ilave edin. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.

Yumurta sarısının birini böreğin üzerine sürmek için ayırın. Süt, kalan sıvı yağ, yumurtalar ve yoğurdu iyice çırpın. Yağlanmış fırın tepsisine yufkayı bir kat serin, hazırladığınız karışımdan fırçayla üzerine sürün. 3 yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Üzerine mantarları yayın. Kalan yufkaları karışımı sürerek bitirin.

Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.


pratik yemekler pratik yemek tarifleri börek tarifleri