GeriBörek Tarifleri Mantarlı tepsi böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantarlı tepsi böreği tarifi

Mantarlı tepsi böreği tarifi

Protein ve demir açısından zengin olan mantar, bu börek tarifini oldukça lezzetlendirecek.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 4 adet kuru soğan
  • 5 adet yufka
  • 750 gram mantar

Mantarlı tepsi böreği tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı yemeklik doğrayın, sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarları ince kıyıp soğana ilave edin. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.

Yumurta sarısının birini böreğin üzerine sürmek için ayırın. Süt, kalan sıvı yağ, yumurtalar ve yoğurdu iyice çırpın. Yağlanmış fırın tepsisine yufkayı bir kat serin, hazırladığınız karışımdan fırçayla üzerine sürün. 3 yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Üzerine mantarları yayın. Kalan yufkaları karışımı sürerek bitirin.

Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.