ORTA ZORLUKTA

İstiridye mantarlı keçi peynirli İtalyan omleti tarifi

İstiridye mantarlı keçi peynirli İtalyan omleti tarifi

Piştikten sonra pizzadan ayırt etmekte zorlanacağınız bu mantarlı, keçi peynirli omlet İtalyan mutfağının yıldızlarından. Kahvaltıda da günün diğer öğünlerinde de zevkle tüketebileceğiniz İtalyan omletinin tarifi bütün detaylarıyla aşağıda...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 125 gram mantar
  • 1 diş sarımsak
  • 8 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Tuz
  • İsteğinize göre biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 100 gram keçi peyniri
  • 1 adet küçük kabak
  • 2 adet taze soğan
  • 1 adet soğan

Hazırlanışı

Orta boy tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın. Soğanı doğrayın ve 2 dakika soteleyin, üzerine sarımsağı ilave edin. Mantarları doğrayın, 5-10 dakika rengi değişene kadar kavurun. Kabak ile taze soğanı ekleyerek 2-3 dakika daha soteleyin. Sotelenen sebzeleri başka bir kaba alın. Tavayı kağıt havluyla silerek temizleyin.

2 yemek kaşığı yağı tavada kızdırın. Yumurtaları ve sütü çırpın, tuzunu biberini istediğiniz ölçüde ayarlayın. Yumurtaları tavaya boşaltın. Mantar ve kabakları tekrar tavaya alın. Üzerine keçi peyniri ilave edin. Tavayı ocaktan alın. Önceden 175 derece ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirin. Omleti kesme tahtasına alın ve dilimleyerek servisini yapın.


italyan mutfağı Peynirli omlet tarifi Mantarlı omlet tarifi