GeriRamazan Tarifleri Manisa kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Manisa kebabı tarifi

Manisa kebabı tarifi

Kebap Anadolu'nun dört bir yanında farklı malzemelerle, farklı şekillerde yapılıyor. Nerenin kebabı olursa olsun değişmeyen tek şey doyumsuz lezzet oluyor. İftar sofranıza çok yakışacak bir kebap tarifi arıyorsanız pidesiyle, yoğurduyla, köftesiyle Manisa kebabı tam size göre!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram dana eti
  • 250 gram kuzu eti
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 adet kuru soğan
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 adet sarımsak
  • 4 adet tırnak pide
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 adet biber
  • 2 adet domates

Manisa kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları rendeleyin ya da robottan geçirin. Sarımsakları güzelce ezin.

Kıymaları soğan, sarımsak, galeta unu ve baharatlarla en az 10 dakika yoğurun.

Kıymadan ince uzun şeritler hainde köfteler hazırlayıp tepsiye dizin ve mümkünse dinlenmesi için buzdolabında yarım saat kadar bekletin.

Döküm tavayı ısıtıp köfteleri yüksek sıcaklıkta pişirin.

Domates ve biberleri de köftelerin yağında kızartın.

Salçaları sulandırıp kaynatın ve sos kıvamına gelene kadar pişirin.

Tereyağını eritip salçalı sosa ekleyin ve bir taşım daha kaynatın.

Tavaya biraz tereyağı koyup küp küp doğradığınız pideleri yağda çevirin.

Yoğurdu ince bir tabaka halinde pidelerin üzerine sürün ve tabaklara yerleştirin.

Salçalı sosu gezdirip en üste de köfteleri yerleştirdiğinizde Manisa kebabınız hazırdır!