ORTA ZORLUKTA

Mamzana tarifi

Mamzana tarifi

Edirne’ye ait olan bir meze, mamzana. Közlenmiş patlıcan ve sebzelerin, yoğurtla birleşmesiyle ortaya çıkıyor. Bu çok pratik ve lezzetli mezeyi denemek isterseniz, leziz mamzana tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 1 kırmızı biber
  • 2 taze soğan
  • 1 domates
  • 1 sivri biber
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için:

  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı yoğurt

Üzeri için:

  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber

Hazırlanışı

Patlıcanları ve kırmızı biberi közleyip doğrayın.

Taze soğanı güzelce temizleyip, kıyın.

Domatesi kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.

Sarımsaklı sos içi öncelikle sarımsakları temizleyip ezin.

Ezilmiş sarımsakları yoğurt ile güzelce karıştırın. Sosunuz hazır.

Közlenmiş patlıcanların kabuğunu soyup servis tabağına alın.

Üzerlerine közlenmiş kırmızı biber, taze soğan, domates ve sivri biberi yerleştirin.

Maydanozu da kıydıktan sonra üzerlerine tuz ve karabiberini serpiştirin.

Sarımsaklı yoğurdu, biberlerin üzerine yayın.

Zeytinyağında kavrulmuş toz kırmızı biberi de üzerlerinde gezdirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fotoğraf: Alamy

mamzana nasıl yapılır yöresel lezzetler edirne mutfağı meze tarifleri