ORTA ZORLUKTA

Mamalika tarifi

Mamalika tarifi

Mamalika ya da mamaliga, Kafkasya’da ve Romanya, Moldova gibi ülkelerde çok sık karışımıza çıkan bir mısır unu püresi. Polenta ve kuymakla da akraba diyebileceğimiz mamalika, Türkiye’de de özellikle Karadeniz Bölgesi’nin farklı şehirlerinde farklı tariflerle yapılabiliyor. Sizin için mamalikanın malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda sıraladık. Çok beğeneceğinizden eminiz…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 400 gram mısır unu
  • 2 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet patates
  • 1 çay fincanı sıvı yağ
  • 300 gram kavurma
  • 150 gram peynir
  • 150 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

Hazırlanışı

Suyu tencerede kaynatın.

Mısır ununu biraz suyla açıp kaynayan suya ekleyin.

Hafif ateşte koyulaşana kadar arada karıştırarak pişirin.

Bu esnada patatesleri soyup rendeleyin.

Kısık ateşte hafifçe kızarttığınız patatesleri tepsiye yayın.

Üzerine kavurmayı dağıtın.

Son olarak da kıvamı koyulaşan mısır unlu harcı etlerin üzerine yayın.

Peyniri ufalayıp mısır unlu harcın üzerine serpin.

Tereyağını kızdırıp pul biberi içinde yakın ve yemeğin üzerine gezdirip servis edin.

Parmesanlı Mısır | Mucize Lezzetler
Fotoğraf: Alamy

mamalika nasıl yapılır mamalika tarifi dünya mutfağı