GeriTatlı Tarifleri Makaron tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Makaron tarifi

Makaron tarifi

Makaron bir Fransız tatlısı. Kahvenin ya da çayın yanında farklı bir lezzet arayanların son dönemdeki en popüler seçimlerinden biri haline geldi. Çıtır çıtır kıvamıyla acıbadem kurabiyesine benzeyen makaron, renkli görüntüsüyle de akılları başlardan alıyor. Siz de bu havalı tatlıyı evinizde yapıp misafirlerinize ikram etmek isterseniz, tarifimize hemen bir göz atın.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 100 gram ince çekilmiş şeker
  • 50 gram ince çekilmiş badem
  • 2 yumurtanın akı
  • 4 çorba kaşığı şeker

Çikolatalı krema için:

  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 çay bardağı krema
  • 30 gram tereyağı

Fıstıklı krema için:

  • 40 gram tuzsuz Antep fıstığı
  • 1 su bardağı şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya

Portakallı krema için:

  • 100 gram tereyağı
  • 1 kahve fincanı portakal suyu
  • 2 çay bardağı şeker
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 2 yumurta
  • 1 portakal
  • 2 çorba kaşığı nişasta

Hazırlanışı

Şeker ve file bademi mutfak robotunda çekip un kıvamına getirin.

Yumurta aklarını mikserin orta hızında köpürünceye kadar 5 dakika çırpın.

Mikserin hızını artırıp çırpmaya devam ederken 4 çorba kaşığı şekeri azar azar ekleyin.

Şekerli badem ununu eleyin.

Yarısını yumurtalarla birleştirin ve tahta bir kaşıkla köpüğünü söndürmeden karıştırın.

Badem ununun kalanını da ilave edip hamur kıvamında oluncaya kadar tekrar karıştırın. Arzu ederseniz içine birkaç damla gıda boyası ekleyip farklı renklerd makaronlar elde edebilirsiniz.

Hamuru sıkma torbasına aktarıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye bozuk paradan biraz büyük olacak şekilde sıkın. Parmağınızı hafifçe ıslatıp üstlerine bastırarak sivri olmalarını önleyin.

170 dereceye ayarladığınız fırında 10 dakika pişirin ve soğumaları için kenara alın.

Soğuyan makaronların bir yüzüne istediğiniz bir kremadan sürüp aynı boyutlarda bir makaronla sandviç gibi kapatın.

Çikolatalı krema için bitter çikolatayı bıçakla kıyın.

Tereyağı ile birleştirip benmari usulü eritin.

Kremayı da ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Fıstıklı krema için Antep fıstığı ile şekeri mutfak robotunda çekerek un haline getirin.

Vanilya ve tereyağını ekleyip krem haline gelene kadar tahta kaşıkla karıştırın.

Buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra kullanabilirsiniz.

Portakallı krema için portakalın kabuğunu rendeleyin.

Tüm malzemeyi sos tenceresinde muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Soğuduktan sonra kullanabilirsiniz.