GeriMutfak Tüyoları Mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır? | İşte kandil simidi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır? | İşte kandil simidi tarifi

Mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır? | İşte kandil simidi tarifi

Berat Kandili'nin gelmesiyle beraber kandil simidi tarifleri de internette sıkça araştırılmaya başlandı. Mübarek kandil gecelerinin geleneklerinden olan kandil simitleri mahlepli ve mahlepsiz olarak hazırlanabiliyor. Peki, mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır? İşte, yapımı kolay kandil simidi tarifi.

Dini günler, kandiller ve bayramların vazgeçilmezi olan kandil simidi tarifleri özellikle ev hanımları tarafından internetten araştırılıyor. Mahlepli veya mahlepsiz, susamlı, susamsız gibi farklı seçenekleri bulunan Kandil Simidi evdeki malzemelerle kolayca hazırlanılıyor. İşte, kolay ve lezzetli mahlepsiz kandil simidi tarifi....

Malzemeler
4,5 su bardağı un
125 gram eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1,5 çay bardağı sulu yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Yumurta
Susam

Yapılışı

Bir kapta ya da büyük bir kasede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri karıştırın.

Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ilave edin ve yoğurun.

Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Yoğurduktan sonra 5 dakika kadar dinlendirin.

Bu arada yumurta ve susamı kaselere alın.

Elinizle hamura simit şekli verin ve önce yumurtaya batırıp sonra da susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

180 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Arzu ederseniz kandil simidinizi mahlep kullanmadan da yapabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler ve mahlepsiz kandil simidinin yapım aşamaları ise şöyle…

Malzemeler

1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1,5 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için:
1 yumurta beyazı
Susam
Çörek otu

Yapılışı

Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, sirke, yoğurt, tuz, şeker ve yumurta sarısını karıştırın.

Ardından un ve kabartma tozu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.

Kulak memesi kıvamına geldiğinde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

Elle açıp çay bardağının ağzını kullanarak yuvarlaklar kesin.

Yuvarlakların ortalarını da şişe kapağı ile kesin.

Ardından yumurta beyazına ve susama bulayın.

180 derecede 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Tek tencerede pişer, bulaşık çıkarmaz: Kıymalı makarnaMakarna öğrenci evlerinin olmazsa olmazı. Bizim Öğrenci Evi’nin menüsünde de bugün kıymalı makarna var. Her şeyi tek tencerede pişirdik, hem bulaşıktan tasarruf ettik hem de makarnanın lezzetini ve besin değerini korumasını sağladık. İsterseniz üzerine yoğurt da gezdirip lezzeti arşa çıkarabileceğiniz kıymalı makarna Sevin Turan’ın yapımıyla huzurlarınızda…
Yorumları Göster
Yorumları Gizle