GeriHamur İşi Tarifleri Mahlep ile bayatlamayan poğaça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mahlep ile bayatlamayan poğaça tarifi

Mahlep ile bayatlamayan poğaça tarifi

Mahlep Türk mutfağında özellikle hamur işlerinde çok sık kullanılan hoş kokulu bir bitki. Hani pastaneye girdiğinizde burnunuza derinden tatlı tatlı bir koku gelir ya, işte o kokuya kaynaklık eden bitkiden ve baharattan bahsediyoruz. Bu tarifimizde biz de mahleple poğaça yaptık, üstelik bayatlamayan poğaça. O kadar lezzetli ki içine bir şey koymanıza bile gerek yok...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Mahlep ile bayatlamayan poğaça tarifi Nasıl yapılır?

Karıştırma kabının içine öncelikle sıvı malzemeleri ekleyin, daha sonra mayayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.

Maya eridikten sonra tuz, şeker, mahlep ve unu ekleyin. Hamur kıvamı alıncaya kadar karıştırın.

Bir süre dinlendirdikten sonra poğaça şeklini verin ve fırına atın. Arzu ederseniz üstünü susam, çörekotu, kimyon tohumu gibi baharatlarla süsleyebilirsiniz.