ORTA ZORLUKTA

Lorlu kurabiye tarifi

Lorlu kurabiye tarifi

Lorlu kurabiye yumuşaklığını uzun süre koruyabilen çok lezzetli bir hamur işi. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tarifi denemek isterseniz, leziz yumuşacık lorlu kurabiye tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 250 gram tuzsuz lor peyniri
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu

Hazırlanışı

Kullanacağınız bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Derin bir yoğurma kabında tuzsuz lor peyniri ve toz şekeri karıştırın.

Toz şekerin taneleri tamamen kaybolana kadar elinizle yoğurun. Yumuşak bir kıvam alacaktır.

Tereyağı, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu da yoğurma kabına ilave ederek karıştırmaya devam edin.

Kabartma tozu ve unu eleyip azar azar karışıma ilave edin.

Yumuşak ve hafif pütürlü bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.

Kurabiye hamurunuzun üzerine hafif nemli bir bez örtün. Bu şekilde 10 dakika kadar dinlendirin.

Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaları yuvarlayıp şekillendirin.

Şekillendirdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin.

Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında, rengi hafif koyulaşana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

Pişen kurabiyeleri servis etmeden önce bir süre dinlendirin. Afiyet olsun!

Fotoğraf: Ingimage

Lorlu kurabiye nasıl yapılır lorlu kurabiye tarifi kurabiye tarifleri