ORTA ZORLUKTA

Lor tatlısı tarifi

Lor tatlısı tarifi

Ege mutfağına ait, hafif mi hafif bir tatlı tarifimiz var: Nefis lor tatlısı. Tuzsuz lor ve yumurtayla yapılan bu nefis tatlının lezzetinin püf noktası, tatlıyı servis etmeden önce en az 1 saat dinlendirmektir. Lor tatlısı şurubunu iyice çektiğinde daha lezzetli olacaktır.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 500 gram tuzsuz lor
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon rendelenmiş kabuğu

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı

Hazırlanışı

Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın.

Kısık ateşte 20 dakika daha pişirerek kıvam almasını sağlayın.

Ardından kenara alıp soğutun.

Loru geniş bir kaseye alın.

Yumurtaları ilave edip mikserle çırpın.

Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.

Hamuru krema sıkma torbasına doldurup yağlanmış tepsiye aralıklı olarak sıkın. Sıkma torbası yoksa elinizle şekil verebilirsiniz.

Fırını 175 dereceye ayarlayıp tatlılar kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkarınca soğuk şerbeti üzerine gezdirin.

Tatlı şerbeti çekince üzerine Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı serpip servis yapın.

Fotoğraf: Alamy

Lor tatlısı nasıl yapılır Lor tatlısı tarifi yöresel lezzetler