GeriMutfak Tüyoları Lor tatlısı nasıl yapılır? Cevizli lor tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lor tatlısı nasıl yapılır? Cevizli lor tatlısı tarifi

Lor tatlısı nasıl yapılır? Cevizli lor tatlısı tarifi

Hafif bir o kadar da pratik bir tatlı arayanlar için Ege’nin en sevilen lezzetlerinden lor tatlısının cevizli tarifini derledik. Zamansız bir lezzet olan lor tatlısını yazın dondurmayla da tüketebilirsiniz. İşte, cevizli lor tatlısı tarifi ve püf noktaları

İsmini içerisine koyulan lor peynirinden alan lor tatlısı tarifi için gerekli malzemeler;

300 gram kaşar loru
2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı yoğurt
Çeyrek su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet portakalın kabuğu
1,5 su bardağı un
Üzeri için Malzemeler
20 adet ceviz içi
Şerbeti için Malzemeler
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
3-4 damla limon suyu

Yapılışı:

Şerbeti için bir tencerede su ve toz şekeri kaynatın. Kaynayınca limon suyunu sıkın bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Bir karıştırma kabına kaşar lorunu alın ve ufalayın. Un dışındaki tüm malzemeyi ilave edin ve iyice karıştırın. Azar azar un ilave ederek yumuşak ve ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp yağladığınız cam fırın kabına dizin. Üzerlerine ceviz içi yerleştirip hafifçe bastırın.

170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti üzerlerine dökün ve soğuk servis edin.

'Pizza Kralı'ndan gençlere tavsiyeler: 'Hakkı yaptıysa herkes yapabilir'Medyada ‘ABD’nin pizza kralı’ olarak tanınan Dünya Pizza Şampiyonu Hakkı Akdeniz’le bir araya geldik ve Hürriyet Lezizz’e özel çok keyifli bir sohbet yaptık. Akdeniz, evde pizza yapmak isteyenler için kritik püf noktalarından başarısının sırlarına birçok detayı sizin için anlattı. Videonun perde arkası Hürriyet Lezizz'de, link hemen aşağıda...