GeriMutfak Tüyoları Lor sarması nasıl yapılır? Lor sarması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lor sarması nasıl yapılır? Lor sarması tarifi

Lor sarması nasıl yapılır? Lor sarması tarifi

Ispanağın yakın arkadaşı olan pazının en lezzetli halini sizler için bir araya getirdik: Lor sarması. Besin değeri oldukça yüksek olan yemyeşil pazı yaprakları, lor peyniri ve pirinçle buluşuyor, ortaya karşı konulmaz bir lezzet çıkıyor. Peki, lor sarması nasıl yapılır?

LOR SARMASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 demet pazı
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
Yarım su bardağı süt
Yarım limonun suyu
1 su bardağı lor peyniri
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı zeytinyağı
4 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kuru nane

Yapılışı:

Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin.

Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın.

Bir tavada zeytinyağını ısıtın, rendelediğiniz soğanları hafif kavurun.

Maydanozu kıyın.

Bulguru bir karıştırma kabına alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Suyunu tamamen çekene kadar bekletin.

Soğan, salça, nane, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Ilık karışıma lor peynirini ilave edip harmanlayın.

Pazı yapraklarını avuç içi kadar parçalara kesin.

İçlerine hazırladığınız dolma içini paylaştırıp rulo şeklinde sarın.

Tencerenin tabanına kalan yaprakları yayın. Hazırladığınız sarmaları yerleştirin.

Üzerini porselen tabakla kapatıp sütü dökün. 10 dakika pişirip ılınmaya bırakın. Soğuk veya ılık servis yapın.

İtalyan Usulü Mozzarellalı Patlıcan | Mucize LezzetlerMucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde İtalyan Usulü Mozarrelalı Patlıcan var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle...
Yorumları Göster
Yorumları Gizle