GeriPasta Tarifleri Limon ve haşhaş tohumlu cupcake tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Limon ve haşhaş tohumlu cupcake tarifi

Limon ve haşhaş tohumlu cupcake tarifi

Son dönemin trendi cupcake'ler... Özellikle kutlamalarda büyük pastaların yerini alan cupcake'ler çok lezzetli ve çok şık oluyor. Bu kez sizin için haşhaş ve limonla lezzetlenmiş bir cupcake hazırladık. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebileceğiniz cupcake'inizin tarifini aşağı bırakıyoruz. Mutlaka denemelisiniz...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 225 gram un
  • 175 gram toz şeker
  • 2 limon kabuğu rendesi
  • 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
  • 3 yumurta
  • 100 gram yoğurt
  • 175 gram tereyağı

Krema için:

  • 225 gram tereyağı
  • 400 gram toz şeker
  • 1 limonun suyu
  • Birkaç damla sarı gıda boyası
  • Süslemek için çiçekler

Limon ve haşhaş tohumlu cupcake tarifi Nasıl yapılır?

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve muffin kalıplarınızı hazırlayın.

Unu, şekeri, limon kabuğunu ve haşhaş tohumlarını büyük bir karıştırma kabına dökün ve karıştırın.

Üzerine yoğurdu ve tereyağını ekleyin ve tahta bir kaşıkla topak kalmayana kadar çırpın.

Ardından bu karışımı kalıplara döküp 20-22 dakika kadar pişirin.

Daha sonra soğuması için ızgaralı tarafa alın.

Yumuşatılmış tereyağını bir kapta çırpın ve üzerine yavaş yavaş şekeri ve limon suyunu dökerek karıştırmaya devam edin.

İyice çırpın ve güzel bir limon rengi elde etmek için içine birkaç damla gıda boyası ekleyin.

Karışımı büyük bir yıldız ucu olan krema torbasına dökün.

Soğumuş keklerinizin üzerine sarmal şeklinde sıkın.

Tüm kekleri bu şekilde süsleyin. Cupcake’iniz hazır!