GeriKahvaltılık Tarifleri Likapa (Yaban mersini) reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Likapa (Yaban mersini) reçeli tarifi

Likapa (Yaban mersini) reçeli tarifi

Likapa olarak da bilinen yaban mersini en faydalı ve en lezzetli meyvelerin başında geliyor. Tazesi büyük bir zevkle tüketilen yaban mersini, reçel olarak da kahvaltı sofralarımıza renk ve lezzet katıyor. Sizin için likapa reçelinin tarifini aşağıda anlattık. Çok beğeneceğinize eminiz…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 su bardağı yaban mersini
  • 2 su bardağı şeker (miktarı artırabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Likapa (Yaban mersini) reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Yaban mersinlerini ezmeden iyice yıkayın.

Tencereye aktarın, üzerine de şekeri yayın ve bir gece bekletin.

Ertesi gün ocağa alıp ve fokurdamaya başlayınca kısık ateşte ara ara karıştırarak dikkatlice yaban mersinleri yumuşayınca kadar pişirin.

Bu sırada üzerinde biriken köpüğü ara sıra kaşıkla toplayın.

Yaban mersinleri tamamen yumuşayınca tereyağı ilave edin ve 10 dakika daha pişirin.

Kıvama gelince limon suyu ilave edip bir 10 dakika daha pişirin ve sıcak şekilde temiz kavanozlara doldurup ters çevrin.

Soğuyunca servis edin.