GeriMutfak Tüyoları Lazanya hamuru ve lazanya nasıl yapılır? İşte lezzetli lazanya tarifi ve malzemeleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lazanya hamuru ve lazanya nasıl yapılır? İşte lezzetli lazanya tarifi ve malzemeleri

Lazanya hamuru ve lazanya nasıl yapılır? İşte lezzetli lazanya tarifi ve malzemeleri

İtalyan mutfağı denince şüphesiz ki akla ilk olarak lazanya geliyor. Üzerinde erimiş kaşarı ile lezzetine lezzet katan lazanya, restoranlarda her ne kadar kolaylıkla bulunsa da evde yapılan tariflerin yerini tutmuyor. Kıymalı ya da sebzeli olarak hazırlanan lazanyayı sizler de evinizde hazırlayabilirsiniz. Peki, lazanya hamuru ve lazanya nasıl yapılır? İşte, lezzetli lazanya tarifi ve malzemeleri.

Süper marketlerde kolaylıkla bulunan lazanya hamuru, evde yapmak isteyenler için zahmetli gibi görünebiliyor. Ancak belli püf noktalara uyduğunuz takdirde lazanya hamurunu kolaylıkla yapabilirsiniz. İşte, kolay ve pratik lazanya tarifi...

LAZANYA HAMURU NASIL YAPILIR?

Malzemeler

2 yumurta
2 su bardağı un
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 yemek kaşığı su
Tuz

Hazırlanışı

Unu eleyerek yoğurma kabına alın.

Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları bu havuza kırın.

Tuzu da ilave edip yoğurmaya başlayın.

Hamurun kolay toparlanması için içine 1-2 yemek kaşığı ılık su da ekleyebilirsiniz.

5-6 dakika kadar yoğurduğunuz hamuru üzerini örtüp 30 dakika kadar dinlendirin.

Üzerine un serptiğiniz hamuru merdane yardımıyla yufka kalınlığında açın.

Tepsinize uygun ölçülerde kestiğiniz hamurları kaynar suda 1-2 dakika haşlayıp kevgir yardımıyla yapışmayacak şekilde geniş bir tabağa alın.

Dilediğiniz sosla birleştirip lazanyanızı pişirebilirsiniz.

LAZANYA TARİFİ

Malzemeler
200 gram kıyma
1 paket lazanya
3 adet kuru soğan
3 adet havuç
3 su bardağı kıyılmış mantar
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Sos için:

2 su bardağı rendelenmiş kaşar
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam tuz

Hazırlanışı

Kaynayan tuzlu suya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Lazanyayı dörder dörder içine atın. Lazanya yumuşayıp rengi beyazlaşınca soğuk suya tutun, sonra da süzün.

Tereyağını eritin, zar şeklinde doğradığınız soğan, kıyma, havuç, mantar, karabiber, tuz, salça ve 1 bardak su koyun. Hazırladığınız bu harcı 15 dakika pişirin.

Beşamel sos için unu, pembeleşene kadar tereyağında kavurun. Süt ve tuz koyup karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Kaşar peynirini de ekledikten sonra tencereyi ocaktan indirin.

Yağlanmış fırın kabına lazanyaları yan yana dizin. Üstüne beşamel sosu dökün. İkinci sıraya kıymalı harcı yayın, üçüncü sıraya beşamel sosu dökün. Dördüncü sıraya tekrar kıymalı harcı, beşinci sıraya yine beşamel sosu koyun. Altıncı sıraya harcı, yedinci sıraya da kalan sosu dökün.

175 derecelik fırında 25 dakika pişirin. 10 dakika bekletip servis yapın.

False