GeriMakarna Tarifleri Lazanya hamuru tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lazanya hamuru tarifi

Lazanya hamuru tarifi

Kat kat hamurların arasına yerleştirilmiş enfes kıymalı ya da sebzeli sosuyla herkesi kendine aşık eden lazanya aslında bir çeşit makarna. Evde lazanya yapmak isteyenler için haşlamaya bile gerek kalmadan pişen hazır lazanya hamurları marketlerde satılıyor. Ancak siz lazanyanızın hamurunu da kendiniz yapmak istiyor olabilirsiniz. Bunun için lezzetli bir tarif arıyorsanız sizi lazanya hamuru tarifimize alalım. Pişman olmayacaksınız…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 yemek kaşığı su
  • Tuz

Lazanya hamuru tarifi Nasıl yapılır?

Unu eleyerek yoğurma kabına alın.

Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları bu havuza kırın.

Tuzu da ilave edip yoğurmaya başlayın.

Hamurun kolay toparlanması için içine 1-2 yemek kaşığı ılık su da ekleyebilirsiniz.

5-6 dakika kadar yoğurduğunuz hamuru üzerini örtüp 30 dakika kadar dinlendirin.

Üzerine un serptiğiniz hamuru merdane yardımıyla yufka kalınlığında açın.

Tepsinize uygun ölçülerde kestiğiniz hamurları kaynar suda 1-2 dakika haşlayıp kevgir yardımıyla yapışmayacak şekilde geniş bir tabağa alın.

Dilediğiniz sosla birleştirip lazanyanızı pişirebilirsiniz.