USTA İŞİ

Lahmacun poğaça tarifi

Lahmacun poğaça tarifi

Lahmacunun bu pratik ve lezzetli haline bayılacaksınız!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un
İç malzemesi için:
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Hazırlanışı

Geniş bir kabın içine maya, şeker, ılık süt ve ılık suyu ekleyip maya eriyinceye kadar karıştırın. Sıvı yağı ekleyip güzelce karıştırmaya devam edin. Azar azar un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örterek ılık bir ortamda hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın.

Hamur mayalanırken iç malzemeyi hazırlayın. Tüm sebzeleri minik minik doğrayın ve çok sulandırmadan birlikte robotta çekin. Bir kaba kıymayı alın ve üzerine çekilmiş sebzeleri, salça, sıvı yağ, su ve baharatları ekleyip güzelce yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın (40 adet civarında) veya daha büyük bezeler yapabilirsiniz.

Hafif unlu zeminde merdane yardımıyla bezeyi ince açın. Üzerine yeteri kadar iç malzemeden koyun ve yayın. Önce uçları kapatın. Daha sonra yanları hafifçe içe doğru katlayın. Pide şekli verin ve elinizle pidenin üzerine bastırın. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.

180 derecelik fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine çok hafif su serpin.



lahmacun poğaça tarifi tarif tarifler lahmacun poğaça