GeriEt Yemeği Tarifleri Lahmacun içi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lahmacun içi tarifi

Lahmacun içi tarifi

Lahmacun kadar güzel bir şey daha var mı? Şöyle eti bol, hamuru incecik, nefis bir lahmacuna kim hayır diyebilir. Peki lahmacununuzun içini evde yapmaya ne dersiniz? İşte isterseniz hamurunu da evde yoğurabileceğiniz, isterseniz de fırına götürüp lahmacun haline getirilmesini isteyebileceğiniz nefis lahmacun içi tarifimiz…

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuzu kıyma
  • 200 gram dana kıyma
  • 5 adet kuru soğan
  • 5-6 adet domates
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 1-2 adet kırmızı biber
  • 2 demet maydanoz
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2-3 yemek kaşığı pul biber
  • Tuz

Lahmacun içi tarifi Nasıl yapılır?

Maydanozları yıkayıp ince ince doğrayın.

Biber, sarımsak ve domatesleri doğrayın ya da mutfak robotundan geçirin.

Soğanları rendeleyin ya da robottan geçirin.

Süzgece aktardığınız soğanları soğuk suyla iyice yıkayıp elinizle sularını sıkın.

Maydanoz, biber, sarımsak, domates, soğan, salçalar, kıyma ve baharatları yoğurma kasesinde karıştırın.

Son olarak sıvı yağı da ilave edip hepsini güzelce harmanlayın.

Lahmacun içiniz hazır, afiyet olsun!