ORTA ZORLUKTA

Kuzu yahni tarifi

Kuzu yahni tarifi

Bol miktarda soğan, sebzeler ve etle yapılan tencere yemeklerinin genel adı yahni. Nasıl yapılırsa yapılsın her şekilde çok lezzetli olan yahniyi biz bu kez parça kuzu etiyle yaptık. İçindeki patatesleri sayesinde çok da doyurucu bir hal alan kuzu etli yahninin malzemeleri ve tarifi aşağıda. İşte yanında pilavla sofranızı ziyafete çevirecek kuzu yahni tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 500 gram iri doğranmış kuzu eti
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet patates
  • 4 adet yeşil biber
  • 7-8 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Hazırlanışı

Zeytinyağını tencerede kızdırın.

Kuşbaşı etleri ilave edin ve suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun.

Bu esnada sarımsakları ezin, soğanları doğrayın.

Patatesleri kuşbaşı, biberleri ise halka halka doğrayın.

Etler kavrulunca sarımsak, soğan, biber ve patatesi ilave edin.

Salçayı ve suyunu da ekleyip orta ateşte 40 dakika kadar pişirin.

Pişmesine yakın tuzunu ve baharatlarını da ilave edip ocaktan alın.

Soğutmadan servis edin, afiyet olsun…

Ana yemeklerin yanında sofranızı süsleyecek 4 yardımcı lezzet
Fotoğraf: Alamy

kuzu yahni nasıl yapılır Kuzu yahni tarifi yahni tarifleri