USTA İŞİ

Kuzu doldurması tarifi

Kuzu doldurması tarifi

Sadece görüntüsüyle bile iştahınızı kabartacak enfes bir tarif...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 1 adet bütün ufak kuzu
  • 10 litre su
Pilav için:
  • 5 kilogram pirinç
  • 2-3 su bardağı kuş üzümü
  • 2 su bardağı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı karabiber
Kuzunun üstüne sürmek için:
  • 3-4 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı dolusu domates salçası

Hazırlanışı

Önce kuzuyu bütün halde bir güzel yıkayıp, içini ve dışını iyice temizleyin. Sonra bir kazanın içine bütün halde koyup, suyu ekleyin ve pişmeye bırakın. Kuzunun etinin rengi dönüp, pişmeye başladığı anda kazanın içinden kuzuyu çıkarıp, büyükçe bir bakır sininin üzerine alın.

Kuzunun kazanda kalan suyundan 10 bardak kadar ayırıp, geri kalan suyun içine pirinci, dolmalık fıstığı, tuz ve karabiberi ekleyin. Pilav iyice suyunu çekip, diri bir kıvama gelince tam pişmeden altını söndürün.

Soğuyan kuzunun içini açın ve pişirdiğiniz diri pilavı kepçeyle kuzunun içine doldurun. Beyaz kalın iplikle kuzunun karnını, dikiş diker gibi sıkıca dikin.

Bir derin kabın içinde yoğurt ve domates salçasını karıştırıp, kuzunun tüm yüzeyine sürün. Fırına dayanıklı bakır sininin içine kuzuyu yerleştirin ve ayırdığınız kuzunun haşlama suyunu da bu siniye dökün.

175 dereceye ayarlı, orta ısıdaki bir fırında 2-2,5 saat pişirin. Ara sıra kuzunun pişip pişmediğini kontrol edin. Suyu çok eksilirse ılık su ilave edin. Kuzunun üstü nar gibi kızarmalı.

Pişen kuzudan, ucu keskin bıçakla parçalar kesin çıkarın, yanına da pilavından koyarak servise sunun.


pratik tarifler et yemeği tarifleri pilavlı tarifler