KOLAY

Kütahya güveci tarifi

Kütahya güveci tarifi

Yöresel lezzetlerimizden olan bu lezzetli yemeğin tarifi sizlerle...

  • Güveçte
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 2 kilogram kemikli kuzu eti
  • 500 gram domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 10 adet arpacık kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Toprak güvecin içine bir sıra kuzu eti, bir sıra iri doğranmış domates ve bir sıra arpacık soğanlar dizilir. Üzerine 1 su bardağı su ile sulandırılmış salça ve tuz ilave edilir.

175 dereceye ayarlı fırına sürülür. 1,5-2 saat kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.



güveç kolay tarif Kütahya güveci yöresel lezzetler

Lezizz Öneriler