GeriBalık Tarifleri Kuşkonmaz ve limonlu somon ruloları tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuşkonmaz ve limonlu somon ruloları tarifi

Kuşkonmaz ve limonlu somon ruloları tarifi

Özel günler için kolay fakat havalı görünen bir atıştırmalık arıyorsanız bu ruloları çok seveceksiniz. Biz ruloları haşladık ama siz isterseniz buharda pişirebilir, ot olarak da taze kekik yerine kişniş, dereotu vb. de kullanabilirsiniz. Tarif bizden yaratıcılık sizden...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 600 gram Norveç somon fileto
  • 12 adet kuşkonmaz
  • 1 limon
  • Taze kekik
  • Marul yaprakları
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tereyağı
  • Sıvı yağ
  • 100 mililitre sebze suyu

Kuşkonmaz ve limonlu somon ruloları tarifi Nasıl yapılır?

Kuşkonmazları dikkatle soyun ve en uçtaki en ince yerini kesin. Yapışmaz bir tavada bir parça tereyağı ve bir çorba kaşığı sıvı yağı ısıtıp kuşkonmazları ekleyin. Hafif ateşte 4-5 dakika pişirip sebze suyu ya da sıcak su ve tuz ile karabiber ekleyin. Kuşkonmazlar hafif diri kalacak şekilde yumuşayınca ocaktan alın.

Somonu yatay ve çok kalın olmayan dikdörtgen şeritler halinde kesin. Bu parçaları fırın kağıdına, uçları birbirinin üzerine hafifçe gelecek şekilde yatırarak somondan uzun bir şerit elde edin.

Bu somon şeridine tuz, biber, limon kabuğu rendesi ve kekik serpin. Kuşkonmazları ucuna koyup rulo haline getirin ve kağıdı kullanarak şeklini korumasını sağlayın.

Yaklaşık 7 dakika kadar haşlayın, ardından 3 dakika soğumaya bırakın. Kağıdı çıkarıp kalın dilimler halinde kesin. Üzerine sos gezdirilmiş taze marulla servis edin.