GeriÇorba Tarifleri Kurut aşı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kurut aşı tarifi

Kurut aşı tarifi

Kurut, yoğurttan ya da yayık altı ayranından yapılan ve uzun süre saklanabilen fermente bir süt ürünüdür. Özellikle kış aylarında pek çok yemeğin yapımında kullanılmaktadır. Soğuklar kapıdayken sıcak bir çorbaya kimsenin hayır diyebileceğini sanmıyoruz. O yüzden Van yöresine ait kurut çorbasının tarifini sizler için paylaştık. Afiyet, şifa olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 kaşık salça
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kase su eriştesi
  • 3 su bardağı eritilmiş kurut
  • 1 tutam nane
  • Tarhun ya da birkaç dal maydanoz
  • 1 su bardağı pişmiş yeşil mercimek
  • 2 diş sarımsak

Hazırlanışı

Soğanı yemeklik doğrayıp bir tencereye aktarın ve yağ ekleyerek kavurun. 

Salça, tuz, ve et suyu ilave ederek, bir taşım kaynatın.

Daha sonra erişte, mercimek, nane, tarhun ya da doğranmış maydanoz ilave edin.

Eriştesi pişince kurut ekleyip, bir taşım kaynatarak ocaktan alın.

Servis yapılacağı zaman dövülmüş sarımsak ekleyin.