GeriTatlı Tarifleri Kuru yemişli kar topu tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuru yemişli kar topu tatlısı tarifi

Kuru yemişli kar topu tatlısı tarifi
Hem görüntüsü hem de tadı çok güzel!

Hem görüntüsü hem de tadı çok güzel!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket damla sakızı (Arzuya göre)
İçi için:
  • İri çekilmiş ceviz veya fındık veya Antep fıstığı
Üzeri için:
  • Hindistan cevizi

Kuru yemişli kar topu tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Tencereye yağı alıp eritin. İçine unu ilave edin. Kısık ateşte un kokusu çıkana kadar kavurun. Süt, şeker, dövülmüş damla sakızı ve vanilyayı ekleyerek koyulaşıncaya kadar pişirin. Biraz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.

Elinizle şekil verecek kıvama geldiğinde limon büyüklüğünde parçalar koparın. Hamur elinize yapışıyorsa ya elinize Hindistan cevizi alın ya da elinizi hafif su ile ıslatın. Avucunuzun içinde açıp içine iç malzemeden koyup kapatın. Oval şekil verin. Her yanını Hindistan cevizine bulayın.