GeriKek Tarifleri Kunta Kinte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kunta Kinte tarifi

Kunta Kinte tarifi

Geçmişi anneannelerimize kadar uzanan ‘gün sohbetleri’nin baş tatlısı olan Kunta Kinte klasik tatlar arasında çok sağlam bir yere sahiptir. Bu kekin adı uzun yıllar boyunca ekranda izlediğimiz Kökler dizisinin başkarakterinden gelir. Zamanında diziyi izleyenler bu karakteri çok sevmiş olacaklar ki yaptıkları keke bu ismi vermişler. Şimdi gelin sizlere bu tadı çok güzel yapılışı da bir o kadar kolay olan bu kekin nasıl yapıldığını tarif edelim.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • Yeterince un (dolu dolu 2 su bardağı)
  • Kalıbı yağlayacak kadar tereyağı

Kunta Kinte tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle bir kapta şeker ve yumurtaları çırpın ardından sütü ve sıvı yağ ilave edin ve çırpmaya devam edin.

Kakaoyu karışıma ekleyin ve çırpmaya tekrar devam edin.

Kıvama gelince bu karışımın 1 bardağını ayırın ve kalan malzemeleri kaba ekleyip keki çırpmaya devam edin.

Orta boy bir kek kalıbını tereyağıyla yağlayın. (Pişen kekin kalıba yapışmasını önlemek için yağladığınız kalıbın içine çok az da un serpiştirebilirsiniz.)

Hazırladığınız karışımı kalıba dökün ve 180 derece ısıda 20-25 dakika keki pişirin.

Kek piştikten sonra biraz dinlendirin. Kekin sıcağı geçtikten sonra ayırdığınız 1 bardaklık karışımı keke dökün.

Süsleme yapmak isterseniz kekin üzerine Hindistan cevizi serpiştirin. (Dilerseniz daha farklı süslemeler de yapabilirsiniz)

Kekinizi dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…