Çıtır çıtır krokan, fındık parçaları ve karamelize edilmiş şekerden oluşur. Soğuyup sertleşen fındıklı karamelin parçalanmış haline krokan denir ve krokan en lezzetli pasta malzemelerinin başında gelir. Pastanelerden alıp zevkle tükettiğiniz krokanlı pastayı evde yapmayı denemek isterseniz, tarifimiz sizin için çok uygun. E daha ne duruyorsunuz?
Üzeri için:
Krokan için:
Bir kapta yumurta ile şekeri çırpın. Eritilmiş tereyağı, pekmez, tarçın, zencefil, kabartma tozu, un, dövülmüş fındık, üzüm ve çilek reçelini karıştırıp yeniden çırpın. Yaptığınız kek hamurunu yağlanmış fırın kabına dökün. 170 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Keki enlemesine 3'e ayırıp bekletin.
Ayrı bir yerde 1 bardak fındığı bıçakla küçük küçük doğrayın. Tavaya 1 su bardağı şeker koyup kahverengi oluncaya kadar kavurun. İçine fındıkları atın. Hazırladığınız karışımı soğuk suyla ıslattığınız tezgaha incecik serin. Karışım sertleşince blender'da parçalayın.
3 bardak süt, yumurta, un ve mısır nişastasını çırpın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın ve ateşe koyun. Pişince altını kapatın ve 2 yemek kaşığı çilek suyu ekleyin. Parçalara ayırdığınız kekin aralarına krema sürün. Son olarak tamamını kaplayacak şekilde bütün kremayı spatula yardımıyla kekin her tarafına sürün. Kekinizin üstünü krokanla kapladıktan sonra servis yapın.