ORTA ZORLUKTA

Krokan fındıklı dondurma tarifi

Krokan fındıklı dondurma tarifi

Krokanlı pasta olur da dondurma olmaz mı? Bu leziz tatlının tarifi bizden yemesi sizden.

  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 150 gram şeker
  • Çeyrek limonun suyu
  • 15 gram su
  • 150 gram bütün fındık
Dondurma için:
  • 550 gram süt
  • 6 adet yumurta sarısı
  • 140 gram şeker
  • 240 gram krema 

Hazırlanışı

Su, limon suyu ve şekeri bir tavaya alın; ocakta kahverengi karamel rengini alana kadar ısıtın. Ardından fındıkları ilave edin. Fındıklar tamamen karamel ile kaplanıncaya kadar kısık ateşte karıştırın. Karamelli fındıkları yağlı kağıdın üzerine yayarak dökün ve soğumaya bırakın.

Soğuyup sertleştikten sonra fındıkları elinizle parçalayıp, robottan geçirin. Dondurma için krema ve sütü bir tencereye alıp kaynatın. Bu sırada yumurta sarılarını ve şekeri beyazlaşana kadar mikserle çırpın. Kaynayan sütlü karışımı yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave edin ve çırpma teli ile karıştırın. Karışımı ve hazırladığınız krokanı bir tencereye alın. Kısık ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışımı muhallebi kıvamına gelmeden ocaktan alın.

Karışımı başka bir kaba aktarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Haznesini buzlukta 24 saat soğuttuğunuz dondurma makinenizi çalıştırın. Soğuyan karışımı hareket halinde olan dondurma makinesine dökün. Kıvam alana kadar, yaklaşık 15-20 dakika çalıştırın. Dondurmanızı plastik spatula yardımıyla başka bir kaba alın. Buzdolabına koyup -18 derecede muhafaza edin. Hazırladığınız karışımı 24 saat boyunca buzdolabında bekletin.



pratik tarifler tatlı tarifleri dondurma tarifleri

Lezizz Öneriler