GeriÇorba Tarifleri Kremalı mantar çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kremalı mantar çorbası tarifi

Kremalı mantar çorbası tarifi

Hep dışarıda içtiğiniz kremalı mantar çorbasını bu kez de evde hazırlamaya ne dersiniz? Yapılışı gayet kolay olan bu çorbanın lezzetine ise diyecek yok. Biz tarifimizde kültür mantarı kullandık ama siz kestane, istiridye ya da sevdiğiniz başka bir mantarı da kullanarak nefis bir çorba yapabilirsiniz. İşte tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 600 gram kültür mantarı (farklı mantar türlerini de kullanabilirsiniz)
  • 6 diş sarımsak
  • 2 adet büyük kuru soğan
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı kadar et suyu ya da tavuk suyu
  • 6 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 200 mililitre krema

Kremalı mantar çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Mantarları saplarını ayırmadan güzelce ayıklayın ve temizleyin.

Kuru soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında karamelize olana kadar kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra temizlenmiş olan mantarları doğrayıp ilave edin, aynı anda sarımsakları da doğrayıp mantarlara ilave edin ve hepsini birden bir süre kavurun. Sonrasında unu ekleyin ve yine kavurmaya devam edin. Üzerine sirkeyi ve yavaş yavaş et suyu ve suyu da karıştırarak ilave edin. Kaynayana kadar da yüksek ateşte karıştırmaya devam edin.

Kaynamaya başlayınca tuzunu ve karabiberini koyup mantarlar iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişme işleminden sonra çorbayı ocaktan alın ve el blenderi ile pürüzsüz olana dek çekin. Bu aşamada mantarlar biraz dişe gelsin derseniz daha kısa sürede blender’dan geçirebilirsiniz.. En son kremasını da ilave edip iyice karıştırın.

Çorbanız servise hazırdır. Üzerine zeytinyağ gezdirip dereotu ile süsledikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.