ORTA ZORLUKTA

Kremalı et tarifi

Kremalı et tarifi

İsterseniz 4 çorba kaşığı beyaz şarapla ete lezzet katabilirsiniz...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 500 gram dana şinitzel
  • 1 bardak doğranmış mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 8 yemek kaşığı krema
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

Şinitzelleri parmak şeklinde doğrayın. Mantarları ince ince, soğanı da zar gibi kesin. Hepsini tereyağıyla birlikte tencereye koyun. Etler ve mantarlar suyunu bırakıp çekince, 5 dakika kavurun. Unu içine atıp, 2 dakika karıştırın. Tuzunu, karabiberini ilave edin. Kremasını ekleyin.

Üzerine bir miktar su koyarak, koyuca pişirin. Bol maydanozla üzerini süsleyin. İnce kıyılmış patates tavayla birlikte servis yapabilirsiniz.


et yemek tarifleri pratik yemek tarifleri